Rico Schuijers is een graag geziene spreker. Hij heeft uitgebreide ervaring met lezingen in het bankwezen, de detachering, werving en selectie bureaus, universiteiten en hogescholen, ministeries en uitgeverijen. Zijn stijl valt op door het grote aantal praktische voorbeelden die hij uit de sportervaring kan geven. De parallellen tussen sport en het bedrijfsleven zijn bekend, Schuijers kent beiden. Zijn thema’s zijn: presteren onder druk, stressmanagement, omgaan met veranderingen, inzicht in individuele verschillen, teambuilding, inspireren tot het leveren van topprestaties, en ervaringsverhalen over het werken met topsporters op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Daarnaast geeft hij workshops op het gebied van motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen.

Rico over cirkeltraining tijdens de kleedkamersessie van Topsport Community op 11 februari 2021 in het Olympisch Stadion. Het jaarthema van TopSport Community is ‘Kracht’. Samen met Esther Vergeer (zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis en chef de mission van de Paralympiërs)Joris Bijdendijk (sterrenchef), Roos Zwetsloot (Olympisch skateboardster) en Pieter van den Hoogenband (drievoudig Olympisch kampioen zwemmen en Chef de Mission Olympische Spelen 2021) ging Rico in gesprek over dit thema. De sessie werd geleid door Humberto Tan.

Meer informatie en filmpjes van andere sprekers vind je op de website van TopSport Community – www.topsportcommunity.nl

“Als sportpsycholoog werk ik met mensen die op een bepaald moment iets goed moeten doen. Dat kan een beslissende service zijn, een precieze handeling na drie uur opereren of een reanimatie na een auto-ongeluk. Dat zijn momenten waar veel van afhangt en waarop allerlei omstandigheden – twijfels, de mogelijke consequenties van wat je aan het doen bent, afleiding door mensen om je heen – je kunnen afhouden van doen wat je moet doen: geconcentreerd die ene handeling uitvoeren. Dat valt te trainen, maar het blijft altijd heel krachtig om iemand aan het werk te zien die dat beheerst. Die onder spanning de ontspanning, de flow, kan bewaren.”

Scroll naar top